donderdag 12 januari 2012

Dijkdoorbraak!

Bericht van een aanstaande mededrijver die regelmatig hardlopend de Oeverzegge verkend:
"Ik holde vandaag weer even naar de Oeverzegge. Dijkdoorbraak!!! Onze kom staat in verbinding met de Torenvalktocht. Er wordt door veel indrukwekkende voertuigen hard gewerkt aan kom, park en weg". De aanstaande hardlopende mededrijver neemt gelukkig wel altijd het cameraatje mee en zie hier het resultaat:




            "De weg vanaf de Zilverschoonlaan is ook in aanleg".
            (einde bericht van de aanstaande hardlopende mederijver))

De kom is zo goed als uitgegraven! Op de bodem van de kom liggen flexibele betonnen matten die ons opvangen als bij extreme droogte we op de bodem komen te liggen. Dat zal zo'n vaart niet lopen maar je weet het maar nooit. Ook zijn er paaltjes uitgezet die aangeven waar onze schuurtjes komen te staan. Het is een raar idee dat hier over een aantal weken onze drijvende huizen komen te liggen. Het gaat nu snel. Ook bij ABC op Urk zit de vaart er goed in. Er liggen al een aantal drijvende woningen buiten, achter het bedrijf in het kanaal. Nog 3 woningen liggen binnen omdat de beplating nog moet worden geplaatst.









Begin februari staat de verhuizing van Urk naar Lelystad gepland. In tweetallen zullen we naar Lelystad worden geduwd of getrokken door de sleepboten van ABC 'Delivertje of Sjoukje'. Klinkt alsof het een schoolreisje is! We krijgen een tijdelijke plek in de Torenvalktocht en daar wachten we af tot het waterpeil op hoogte is. Ook dit klinkt als een gezellig uitstapje. We kunnen dan niet in ons huis want dan liggen we "in the middle of nowhere". Uiteindelijk zullen eind februari/begin maart alle huizen op de plek worden gelegd. Maar hoe zeker deze planning is moet blijken. Er kan nog wel een elf stedentocht komen! En dan gaat het toch wel even anders.

























Geen opmerkingen:

Een reactie posten