dinsdag 28 juni 2011

Drijvend wonen wint de Lelystadse architectuurprijs

Op zaterdag 25 juni won drijvend wonen de Lelystadse architectuurprijs. Deze prijs is uitgeschreven door stichting ALS: Architectuur, Landschap en Stedenbouw. Op de dag van de architectuur hielden alle architectenbureaus Open Huis om hun werk onder  de aandacht te brengen. Het thema was " zelf verzonnen".  


Wethouder Jop Fackeldey liet in zijn openingswoord de goede kant van Lelystad zien. En vergeleek de ooievaarsnesten in de hoogspanningsmast aan de A6 (bij afslag Lelystad) als een mooi CPO onder hoogspanning. Een CPO komt moeilijk van de grond. Voorwaarden voor succes zijn een hoge mate van doorzettingsvermogen, betrokkenheid van alle partijen en gedrevenheid om er iets moois van te maken. Een overheid die meedenkt is een ' must!' Maar ook het collectief van betrokken bewoners die soms dwars door alle regels heen denken maakt het verschil. 


De prijs bestaat uit een wisselbokaal. Deze werd uitgereikt tijdens de lunch bij pannenkoekhuis " Dubbel op".  Freddy van Arnhem benadrukte in haar verhaal dat het CPO drijvend wonen een echte "mensen" CPO is.


Leuk om hier te vermelden is dat Rien de Kloet,1 van de drijvende bewoners, ook in de race zat voor de prijs met zijn eigen ontworpen en gebouwde scheve huis. Maar ja, er kan er maar eentje winnen!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten