zaterdag 19 februari 2011

Waterschap Zuiderzeeland (september 2010)

6 september 2010:  Het bestuur gaat om tafel met het Waterschap

Het bestuur start een charme offensief richting het Waterschap. We hebben ze hard nodig. We gaan drijven ‘in hun water!’ Deze organisatie zal in de toekomst het  water waarin wij komen te drijven, moeten onderhouden. Ook eventueel uitgraven en uitbaggeren wanneer de diepte minder dan 1.50m  dreigt te worden. De gemeente Lelystad heeft het onderhoud en beheer van al het stadswater uitbesteed aan het Waterschap. Wat men ons heeft toegezegd met betrekking tot het water zal het Waterschap op zijn minst moeten overnemen.
Het Waterschap heeft ‘communicatie met inwoners’, al dan niet verenigd, hoog in het vaandel staan. Daarvoor organiseren zij zogenaamde huiskamergesprekken waarin je als burger over de mogelijkheden en de onmogelijkheden van alles wat met water te maken heeft, kan overleggen. 



                                 Gegevens van het Waterschap Zuiderzeeland:
                                          (van de site van het Waterschap)

                        Missie & visie


De missie van Waterschap Zuiderzeeland luidt ”Waterschap Zuiderzeeland zorgt voor veiligheid, voldoende en schoon water in haar gebied. Dit kunnen we niet alleen en werken daarom op alle fronten samen. Kernwoorden daarbij zijn innovatie, empathie, kostenbewustzijn en maatschappelijk verantwoord. Betrokken, professionele medewerkers vormen de basis van het waterschap.”

Voldoende en schoon water zullen we in de toekomst hard nodig hebben, ‘zeker als we de toekomstige Open Flevolandse Torenvalktocht zwemwedstrijden zullen gaan uitschrijven! Of de eerste korte baanwedstrijden op natuurijs voor Warandebewoners’.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten